Geschiedenis

Het familiebedrijf "Heeren" bestaat officieel vanaf 1957 (inschrijving bij de Kamer van Koophandel). Al in 1949 ging Kees Heeren, de vader van Jan Heeren, met bloemen langs de deur. Het venten verruilde hij voor een bloemenkraam op de weekmarkt, op de Etten-Leurse Markt en aan de Kerkwerve. De eerste bloemenwinkel is in 1980 geopend in het winkelcentrum. Omdat Kees Heeren vaak "De Tit" genoemd werd (zijn bijnaam), besloot hij verder te gaan onder de naam "Bloemen van de Tit". Op de Leur (Etten-Leur Noord) aan het Lichttorenhoofd opende hij in 1983 zijn 2e winkel. Die winkel verhuisde later naar de Korte Brugstraat aan het van Bergenplein.

Van "De Tit Bloemen" werd het "De Tit en Zoon" en in 1989 "Jan Tit Bloemen & Planten. Sinds dat jaar heeft de firma ook een kiosk bij het station, die 7 dagen in de week open is. Naast de reeds genoemde zaken heeft Jan Tit ook een winkel aan de Kerkwerve in Etten-Leur en één in Breda, in winkelcentrum De Donk, die ook 7 dagen in de week open is.

Kees Heeren1980 Jans vader zaliger: Kees Heeren

 

Ontstaan van de naam "Tit":

Een klein nichtje kon de naam Kees niet uitspreken. Die zei: "Titte". Zodat iedereen in de familie hem Titte begon te noemen, wat later Tit is geworden. Vervolgens werd de zoon van Kees, Jan Heeren, "Jan van de Tit" genoemd. Uiteindelijk is het Jan Tit geworden.

Jan TitJan Tit (BN De Stem 2008)

(BN de Stem 2013) BN de Stem